Hallonpaj!

Nuförtiden så spenderar jag mina dagar som brevbärare i den stora metropolen Kolsva. Där delar jag ut post till villor och tyvärr också till lägenhetshus. Ibland kan det vara så grymt jobbigt och omotiverat att springa upp i trapphusen bara för att lämna ett enda brev som såklart tillhörde personen som bor allra högst upp på vindsvåningen. Ni vet (detta exempel förutsätter att man bor/har bott i lägenhet, alternativt besökt någon som bor i lägenhet) lite som när man har gått alla trappor ner och sedan förtvivlat inser att man glömt något uppe i hemmet och måste släpa sig upp för alla trappor igen. Typ den känslan har jag oftast när jag delar post, speciellt om det även är reklam, i Kolsva. Iallafall, när man springer trapp upp och trapp ner så blir man lätt lite dämpad i humöret, förrutom i en port! När man kliver in i denna trappuppgång så fylls näsan av en gudomligt härlig doft av persika blandat med hallon. Det är nu som tankarna lätt flyger iväg till alla jordens bakverk som kan göras med just persika och hallon i. På något sätt blir stegen lite lättare och mungiporna tycks skjuta i höjden. I tisdag när jag kom hem från jobbet så bestämde jag mig för att sätta drömmarna i verklighet och slängde ihop ungefär världens lättaste hallonpaj! Verkligen svinenkelt om man inte riktigt orkar med att mäta, knåda och diska som andra recept ofta förutsätter att man måste göra. Detta gick ut på att gå på känn! I med lite hallon i botten, strö över lite havregryn och socker så det ser bra ut och som grädde på moset hyvlar man lite margarin på toppen och sedan skjuts in i ugnen. Även där lite flexibelt men kanske 15-20 minuter i 200 grader.

Resultatet, iallafall för mig denna gång, blev enastående. En god paj och inte fick jag någon disk heller eftersom jag hällde lite på känn direkt ur burkarna, praktiskt!

Varje gång jag springer in i persikaporten så tänker jag på hallonpajen, mmmmmm!!


Kommentarer
Postat av: My

Intressant inlägg men jag saknar info om hund+iKEAkatalog! (:

2009-08-03 @ 09:58:24
Postat av: Anonym

Dear Sofia ! Jag vill också smaka !

2009-08-03 @ 12:13:22
Postat av: Jen' (vardagsglimt.blogg.se)

Oj. Härlig den porten verkar vara!!! Förresten gjorde jag o sandra en paj i somras som, om jag inte minns fel, var ett recept från dej. Det var en bärpaj med pärlsocker. Mums!

2009-09-01 @ 23:47:58
URL: http://vardagsglimt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0