Allt möjligt!

Mycket har hänt sen sist så jag tänkte skriva några av godbitarna!

Jag och Johannes har haft vår första Vasaloppsträning. Helt sjukt roligt var det: efter 500 meters åkande, en obligatorisk apelsinpaus och vurptävlning som Johannes vann med 5-2, så gav vi oss för dagen. Nu har vi alltså bara 8 mil, 9 km och 500 m kvar till vi klarar vasan, wiiiiiie !

Jag, halva zebrateamet och Linn från Bibelklassen åkte förra torsdagen på roadtrip till KÖPING!! Riktigt mysig helg. Vi åkte dit för att ha hand om ett café på ungdomshelgen ssom hölls i vår kyrka. Fredag-söndag var vi alltså helt slut efter ett ständigt jobbande i caféet men vi tog nya tag. Söndageftermiddag åt vi mat med hela familjen, störtskönt (!) och på kvällen åt vi först Kebab tillsammans med alla Köpingssköningar och sedan hyrdes en film som vi drog hem till Martin och kollade på. Måndagen var nog den mysigaste dagen. Då började vi med fika hos farmor och farfar, sen promenerade vi ner på stan, kollade runt och slutade på Waynes där vi blev fast i över en och en halv timma. Innan vi gick hem hann vi besöka två tygaffärer (till Johannes och Davids stora förtvivlan) och köpa massa tyg till mössorna som jag och Caroline håller på att sy. På kvällen åkte vi på Tobbe-i-en-annan-del-av-Köping-spaning. Lite besvikna lämnade vi sedan Nygård utan att ha sett skymten av honom men som tur var hade vi sett Linda Hammar så det dög ändå ganska bra. Måste även passa på att berätta att jag under min hemvistelse gjorde en gastroskopiundersökning. Det kan jag ärligt säga var det hemskaste jag gjort i hela mitt liv. USCH, finns inte ord att beskriva hur hemskt det var. Som tur var var denna undersökning i början av resan så man får försöka att tänka på det andra som verkligen var helhärligt!!

I Onsdags tog vi första åket i en backe med lift, Hamrebacken i Duved. Soft att äntligen få åka lite skidor. Dock kände jag mig som ett spöke som på ostadiga ben vinglade mig nerför den snöbetäckta backen med armarna och stavarna rakt ut i luften. På kvällen var det rea på Åre Skidsport så då blev det att jag impulsköpte ett lavinpaket för 2000 kr. Enligt Gabbe ska detta vara det bästa köpet i mitt liv, upp till bevis.

Igårkväll åkte jag med tjejerna i min klass hem till Matilda för en sleepover. Där var det hur mys som helst. Vi pratade. bad och hade det allmänt bäst. Kvällen avslutades med filmen Superstar, haha.

Idag är det bäst väder. Solen gnistrar i snön. Snart ska vi in til Åre och hämta ut våra liftkort, gratis. Fett nice!!!


Utebliven bio..

Igår kväll fick vi nys om att det visas skolbio klockan nio på morgnarna i Järpen. Jag och DG (aka SVIKAREN!) nappade och bestämde att vi skulle åka härifrån tjugo i nio för att se flyga drake. Runt åtta hör han av sig och skriver att han gärna vill sova istället. Jag tror inte att min rumskompis gör så bra intryck på killarna i min klass eftersom hon sitter uppe med dom hela nätterna och spelar världens tråkigaste spel; Settlers!! Så nu sitter jag här, ensam och övergiven. Haha! Så illa är det kanske inte men jag måste ta itu med tvätten så jag tycker ändå jag får vara lite bitter! ;)

Varför kvinnor har det svårare än män att leva

Idag hade vi hand om mötet i Fillan.DG predikade (helt jättebra!) och jag, Jakob och Joel spelade till lovsången. Roligt att få göra något vettigt! Sedan tog vi oss en redig promenad hem. Så sjukt vackert att blicka ut över all snö och solen som gnistrar i den. Jag hade även ett väldigt trevligt sällskap bestående av först Rebecka, Samuel, Elin och Karin. Men efter ett tag drog dom andra iväg så kvar blev bara jag och Karin. Vi beslutade oss för att göra en lista över varför kvinnor har det svårare än män att leva:
Män..
..behöver inte ha strumbyxor.
..slipper köpa BH.
..slipper sminka sig.
..har inte mens.
..behöver inte föda barn.
..gör av med mindre shampoo.
..når oftast längre.
..är oftast starkare.
..tänker inte lika mycket över livet och hur dom ska vara.
..har oftast högre lön.
..slipper cykla med kjol.

Egentligen var det fler punkter men nu i skrivandets stund kommer jag inte riktigt ihåg alla. För att sammanfatta var det en trevlig promenad iallfall. När vi kom tillbaka till skolan urartade ett snöbollskrig och en ruta gick sönder i dörren till Jämte.

Nu på kvällen har vi i Zebra varit hos familjen Olsson och ätit mat. Mycket trevlig familj och vilket hus dom bodde i!!

Nu är det sova som gäller, igår blev det bara fem timmar så nu ska minsann vila. Ledig imorgon också så vi får se vad som händer!

God natt!

Lägenhetsstädning.

Idag har vart en härlig dag! Jag började med en liten snabb frukost för att sedan åka med Per till Skistar där det vankades städmöte. Haha, det var roligare än det lät kan jag säga er. Vi ska börja jobba för dem och var därför på ett informationsmöte och sedan fick vi visa vad vi lärt oss; jag och Linn i en lägenhet, 40 minuter, upp till bevis!
Efter det åt vi lite och kollade återigen in utbudet i Åre city. Det som i vanliga fall tar några minuter tog denna dag en evighet då vi upptäckte en ny affär; KAKI (aka Panduro!). Glädje! Nu på eftermiddagen har det varit mycket soft. Jag har äntligen lyckats fixa till annas blogg. Jag blev faktiskt väldigt nöjd och ångrar nästan att jag inte gjorde den till mig själv.. :P

Nu ska jag gå upp och äta makaroner med avokado och tomater. Jag har verkligen drömt om denna mat ända sen igår kväll, ska bli nice att änteligen äta upp den!!

PS. Snön är påväg sakta men säkert. I onsdags var den första stjärtlappsåkningen och idag snöar det lite mer. Jag vet att detta inte var ett lika avancerat inlägg som Jonas skrev på Jennys blogg om snö men det kanske kommer, eller inte! haha.. Den som lever får se!

Min systers blogg

Jag har förstört min systers blogg, hur shysst är det på en skala?! Hon frågade mig om jag kunde hjälpa henne att ändra om lite på den, och visst tackade jag ja. MEN det jag inte tänkte på är att jag faktiskt inte kan designa en snygg look, vad gör man då? Jo, heter man Sofia Carling så tror man att man kan det och börjar därför glatt ändra om i vissheten om att det kommer bli grymt! När man sedan har försökt i tre dagars tid utan framgång så börjar ljuset sakta med säkert gå upp, detta kommer aldrig gå! Att förstöra sin egen blogg med sin naivhet är en sak, men att ta ut det på sin syster. Det är inte okej!

Liggvagn

Vilken underbar uppfinning alltså. Att kunna åka låångt samtidigt som man relativt skönt kan sova måste ju vara världens grej! Skulle åka upp igen igår kväll och det började med en liten väskfight som pappa gick ssegrande ut och konsekvenserna blev att jag var tvungen att reducera mitt väskantal från sex till tre (!) väskor (som tur var var Oskar som visat sig vara en riktig packkonung hos mig så han ingrep!). Väl nere på stationen träffade vi Kicki och wågen som skjutsade ner Jonas som skulle på samma tåg, lycka där! Fem minuter innan mitt tåg ska gå så kommer de tre kusinerna Borgenvik ut från ett annat tåg. Fem minuters tjo och shim senare var jag, Jonas och alla väskor ombord på tåget! I Västerås var det byte av tåg och när vi kom till Stockholm så skulle jag och Lukas försöka sammanstråla eftersom vi trodde vi var på samma tåg, men icke! Vi insåg att vi var i tågen bredvid varann och efter mycket körande och backande av tågen så satt dom ihop! Detta innebar att vi var på samma tåg och det som gjorde allt ännu bättre var att Lukas hade en hel liggvagn med 6 bäddar för sig själv, så jag joinade. Vilken skillnad! Från att sitta i en obekväm stol ihopträngd med massa andra fick man nu hur mycket space som hellst! ÄLSKA LIGGVAGN!

Nu är jag tillbaka på Hålland och det känns bra men man är lite småtrött! När jag skulle hämta posten möttes jag av Malins stora famn, när jag gick hem av Kristoffers. Innan det Emma och Carolines! När jag såg Jakob gå förbi fönstret kändes det verkligen som hemma och när han såg mig vände han och sprang hit, även biffen kom! Man blir så glad :)

Hemma i Köping

Är i Köping och har lov nu, helt sjukt skönt att vara hemma! Trodde från början att det skulle bli lite segt på dagarna eftersom alla jobbar och går i skolan, men icke! I måndags skulle jag, Jonas och Carin egentligen åkt och badat men någongting hände och vi slutade i Örebro med en film (som jag förövrigt redan hade sett och även glömde att lämna tillbaka på två dagar, gaah!) och två nyvärvade kompanioner; Adam - Carins klasskompis. och Anna - min syster!
Tisdag till fredag har jag fått jobba på posten vilket är huur bra som helst. Pengar rullar in som de ska, det går bra nu.

Idag börjar jag dock inte jobba förrns halv två så jag tänkte jag skulle pimpa min blogg lite..

Måste bara berätta att mamma nyss kom ner och hade köpt en temugg åt mig (stor och med en snögubbe på!), blev riktigt glad för hon är så snäll.

Ikväll bär det nog mot Västerås med alla. Eller det beror förresten kanske på hur bilen mår, igår fick den totaldamp och så fort hon försökte låsa bilen så vevades alla rutor ner. men men, pappa fixade massa med den så det går nog!

Nu ska jag äta och sen cykla ner till Posten!

RSS 2.0