Baksidan

Efter en skräckens färd i kabinen med många nära-döden-upplevelser så var vi nästan uppe på toppen. Vårt mål med dagen var inget mindre än Baksidan! Fortfarande lite småskakis i benen efter kabinfärden var det dags att påbörja vandringen upp mot åreskutans absoluta topp. Dock blev jag för några ögonblick (läs hela vandringen upp) lite harig och hade starka planer på att fega ur totalt. Efter lite övertalningar var jag dock back on track och vandringen uppåt var ett faktum. Ska jag vara helt ärlig så var det hur jobbigt som helst att gå biten från kabinens slutstation och upp på toppen, ca 25 minuters rask promenad i hårda pjäxor och med ett par blytunga skidor på axeln. Väl uppe var utsikten enormt vacker, jag kunde dock inte koncentrera mig helt på det pga min nervositet inför kommande strapatser. Vi radade upp oss på kanten, Jag, DG, Lukas, Johannes och Lukas vän Gustav (som förövrigt har min gamla dagisfröken Dan som ingift morbror!). När Lukas som förste man åkte såg det galet proffsigt ut och jag såg framför mig hur jag på skakiga ben skulle börja köra plogsvängar. Jag fick dock mod någonstans ifrån och bestämde mig för att det inte kunde vara så svårt, så jag kastade mig ut. Det gick galet bra när jag vågade alltså. Sjukligt stolt var man när man kollade upp och såg ett par snygga spår i offpisten. På nervägen kraschade dock Johannes då hans framkloss på bindningen ramlade av så han fick ta sig ner på en skida, den andra hade jag under armen. Killen var faktiskt sjukt grym på att ta sig ner med bara halva åkutrustningen. Det får han vara nöjd med, som Martin skulle ha sagt!

Om vi ska summera ihop dagen liten nu då så har den vart kanon. Emma har kommit hem. Grymmaste offpiståket. Bra lektion på förmiddagen. För att inte tala om det underbara vädret.

Tack gode Gud !!


Det som hänt!

Massa massa grejer har hänt den sista veckan! Har tänkt flera gånger att skriva om det men jag har aldrig hunnit (vilket min kära syster tyvärr har fått erfara).

Åkt dagtåg hit till Åre - Efter en sjukt bra vecka i Köping! Sjukt skönt det var ändå att åka tåg läänge på dagen.

Dansat på centralen i Sthlm - Skulle vänta på tåg i nån timme så Sara och Marta kom och hängde med mig. Helt random hamnade jag och Marta på en dansmatta och gick därifrån med en varsin DVDfilm. YEAH!

Åkt skidor med Karin - Hur mys som helst!

Provkört Audi med DG - Verkligen helr galet nice!! Jag var bäst på att bromsa sa han som höll i det och sen fick vi köra runt på åresjön och sladda hur mkt vi ville!! :)

Äventyr på Totthummeln med DG - efter provkörningen var vi sjukt taggade på skidor och gick upp för totthummeln två ggr! Första gången gick vi upp till kanske hälften sen vågade jag inte mer men david fortsatte uppåt och när han inte såg så gick jag ner lite, haha. Andra gången så övertalade han mig att gå ända upp och det var så sjukt värt det. Så där satt vi på toppen med strålande sol och kollade ut över typ hela jämtland, mäktigt!

SCHLAGER!! - låten var faktiskt bra och mäktig men representant för Sverige?? ojoj.

Städning på Skistar - pengar! Städade Lindsey Vonns (en av dom som vann världscupen) lägenhet...

Brandlarm - vaknade 01.50 av att jag står vid min strumplåda och Martin knackar på dörren. Först då fattar jag att det är brandlarmet som tjuter och att jag i sömnen gått upp å börjat klä på mig. Det var ingen brand dock. Fattar inte varför den började tjuta.. Men högst som bara den lät det iaf. Sen kunde jag inte somna på en timme, lite drygt där!

Ännu ett äventyr med DG - skitkonstigt väder men det blev bra ändå! Förretsen en sak som var rolig denna dagen var att vi gick in i en liten (och då snackar vi verkligen liten) värmestuga som rymde 2 bord väldigt långt bort från civilisationen och vem sitter där om inte killen jag städade med på Skistar dagen innan, sammanträffande där!! Även denna dag så gick vi upp för totthummeln, då i snöstorm.

Undervisning med Peter - Han är så bra på att undervisa alltså! Pratade om andens frukter!

Som sagt så händer de ganska mkt å de är ju nice :) Nu ska jag jobba!!

IKEA

Idag packade jag in mina kära vänner Mattias och Oskar i den blåa volvon och så drog vi iväg mot Örebro och IKEA!! Tjena vad jag har längtat efter denna affär alltså. Uppe i Norrland finns det typ ingenting i ikea-style. De enda affärer dom har är sportaffärer och sviiindyra ican. Med andra ord inget billigt, nödvändigt krafs som man så lätt kan hitta på jordens mest smarta affär!

I somras var jag och Mattias å några till på ikea i västerås och då beslutade vi oss för att ha en ikeadag. Den går ut på att vi praktiskt taget ska leva på ikea. Gå dit när dom öppnar och hem när de stänger. Sitta och hänga i soffor. Äta mat. Möblera rum och helt enkelt glida runt i strumpor. Under dagen ska vi även ha lite små-uppdrag som ska utföras, allt för att stärka äventyrslusten! Det tåls att planeras. In i minsta detalj. Idag hade vi alltså en liten mini-peppa-upp-inför-the-big-day-dag och kollade bla på dvd, provade morgonrockar och var allmänt undersökande. Detta mina vänner kommer bli ett minne för livet. Jag är laddad!

     

På kvällen var jag och Anna hembjudna till Kickan på middag. En mycket mysig tillställning som jag tackar och bockar för!

Köping

Så var man efter 12,5 timmars resande hemma i mitt kära köping. Sjukt vad glad man kan bli av att se en liten stad som är blöt av allt vatten från den delvis avdunstande snön, grå av allt grus i snöhögarna och det allmänt dåliga vädret. Det är inget man egentligen lägger märke till utan det som känns, det är att man är hemma! Pappa kom och hämtade och känslan av att åka vår alldeles egna volvo hem var enorm! Vi mötte mamma på vägen hem och även det var en känsla utan dess like :) När vi kom hem var spunken hemma och en mysig vardagsmorgon var ett faktum. Dock åkte han och pappa till skolan/jobbet och lämnade mig ensam. Jag fick då ngt ryck och kände mig hurtig som en jag vet itne vad och drog på nå springkläder å släpade sedan mig runt ett varv i skogen med mottot bättre springa 2 km än inga alls! Det känns helt enkelt bra att återvända hem-hem!



Utmanad av Matilda Borgenvik

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Sofia
2. Ett ord på fyra bokstäver: Skåp
3. Flicknamn: Sara
4. Pojknamn: Simon
5. Yrke: Skidlärare
6. Färg: Snorgrön!
7. Klädesplagg: Skjorta
8. Mat: Spagetti
9. Sak i badrummet: Salva?
10. Plats/stad: Stureplan, haha!
11. En orsak att vara sen: Skitnödig?!
12. Något man skriker: SKIT!!
13. Film: Skruva den som Beckham
14. Något man dricker: Sprit......e
15. Band: Snook
16. Djur: Snok, fantasin är enorm här alltså!
17. Gatunamn: Schenströmsgatan, på mitt gamla distrikt :)
18. Bil: Subaro, är det en bil? Tror jag hört min bror prata om ngt sånt...
19. Sång: Så länge jag lever!!

Packning

Så var det dehär med packning. Sen i höstas när jag flyttade hit upp till Åre har pappa nästan bara klagat på en enda sak, min packning. Det är samma visa varje gång jag ska åka upp. Tydligen tycker han inte det är smidigt att resa helt själv med en 26 kg tung väska, 2 mindre väskor, en dataväska, 3 stora kuddar, en snowboard och en stor blomma. Jag förstår honom inte (eller vill inte förstå, man kan ju välja!). Mitt försvar är att det är ju bättre att ha för mycket än för lite grejer med sig. Jag menar, det kan ju komma ett tillfälle där man tänker hur bra det hade vart om jag haft just den saken, den som jag lämnade hemma för att spara plats. Nej, då känner jag själv personligen att en väska extra inte skadar! I vilket fall så gör jag inför hemresan imorgon ett tappert försök att rent utsagt chocka min pappa (som matilda skulle uttryckt sig) med min lilla nätta väska som jag planerar att resa med. Detta mina vänner är en bragd.

Hoppas verkligen att mr Bo blir stolt!

Drop och älgar

Helt underbart bra dag idag. Har för första gången i mitt liv sett älgar. Två stycken stod i skidbacken i Duved idag, helt sjukt grymt coolt att se. Och på ett så otippat ställe också! Jag, Karlman och Joel Mörling åkte skog idag och jag droppade två meter. Underbar känsla. Fick en perfekt landning och så var det puder, man behöver nog inte säga mer, ni fattar min glädje!!

Poker

Vaknade 05.52 imorse av att min käre granne Martin ringde och glatt berättade att dom precis skulle lämna vår stuga i rörbäcksnäs för att åka till årets utmaning; VASALOPPET! Sen somnade jag om och vaknar 07.23 av att jag får sms från Skistar om att jag jättegärna får jobba idag, en och en halv timma senare. Sovmorgonen var alltså helt förstörd men jag var glad. Jobb och vasalopp, kan man få en bättre start på morgonen?!

Dagen var lång men kvällen kom. Vi spelade poker med 10 kr som insats och vem kammade hem segern om inte JAG!! Glädjen var total! 50 spänn katchiiiiiing!

Nu ska jag sova för imorn väntar backen.... GAAAH=)


RSS 2.0