Besök!





I helgen har jag som sagt haft besök av dessa två underbara! Vi har fixat med massa grejer, hämtat soffan (på biltaket), ätit dyrt, gått till kyrkan och såklart kollat lite på Morgan Pålsson!! Det va riktigt kul att ni var här. Tänkte lägga upp en bild på lite av maten jag fick ta med mig hem från jobbet i fredags. Tänkte det var lite roligt att lägga upp maten fint och fota!





En liten konstig detalj bara. Jag sitter (som alltid) på BurgerKing och använder internet och några bord bort är det en man i 25 årsåldern som sitter och äter. Varannan minut så reser han sig och går ett varv runt lokalen, matro hos honom?

Projekt 1

Just nu håller jag på och driver ett projekt. På ett helhärligt sätt har vi lyckats få tag på en soffa. Vi får ta den gratis bara vi hämtar den själva. Tyvärr är det där själva väldigt sant, man skulle kunna säga att jag är lite ensam drivande i detta projekt. Jag tänker att det är klart man kan bära en soffa 1 km men någonting (läs alla runtomkring mig) säger att det inte kommer gå. Men klart det går! Fast eventuellt går det inte att göra det själv, skulle vara lite lättare om man var flera... Jaja, mamma sa att pappa kunde hämta soffan på biltaket på söndag, det kan gå. Och det kan bli katastrof. Oj oj. Om man bara ägde en lastbil och hade två starka och villiga vänner, vad mycket lättare allt skulle vara då...

Den försvunna skon

I måndags när jag och Linn var och tränade så hade jag två gympaskor på mig (konstigt, haha). Iallafall, när vi kom ut ur duschen så stod vid mitt skåp bara en högersko. Vad konstigt tänkte vi och började leta igenom hela omklädningsrummet (som förövrigt är sviinstort och rymmer typ 1 miljard damer med tillhörande väska), men förgäves. Lite snopet blev det när jag fick lämna gymmet barfota. Kan även passa på att berätta att Oslos gator är smutsiga, en liten parantes bara! Efter försvunnande har jag och Linn frågat varje dag efter en vänstersko men folk kollar bara konstigt på oss och skrattar, tills igår. Jag frågade ltie trött norskan som stod i kassan; har ni fått in någon vänstersko? Som de andra så började hon leta lite tafatt bakom disken och skulle precis till att neka när jag hör linn typ skrika; DÄÄÄR! och peka i ett av skrymslena bakom disken. Mycket riktigt, där stod han. Ensam och borttappad men ändå, han var min! Riktigt glada lämnade vi gymmet, jag och min vänstersko!

Imorgon kommer mamma och pappa hit, det ska bli riktigt nice. Linn har planerat utflykter vi ska göra så det är bara att hänga på! Vi ska även hämta en soffa. Det kommer bli bra, hittills har våra gäster fått sitta på golvert, kanske itne det roligaste men lite komiskt är det ändå!

Ja ja, nu ska jag snart bege mig hem igen (med båda mina gympaskor!!!) och ta reda på all mat jag fick efter jobbet idag. Helt kopiösa mängder med sallad, men jag tackade och tog emot!


BurgerKing

Livet leker. Jag har fått jobb som kantinemedarbeider på Akershus fylkeskommune och jag stortrivs! Dock är det bara 50 % så jag får jobba 2 eller 3 dagar i veckan. Tillsvidare så är de toppen. Hoppas dock att jag kan hitta ett heltidsjobb så småningom, eller nu. haha! Jag tjänar iallafall bra och får gratis mat OCH får ta med rester hem så det är kalas. Nu du pappa så äter jag riktig mat och inte bara havregrynsgröt och nyponsoppa! Måste berätta också att nrä jag hoppade av T-banan idag så gick jag förbi 2 tjejer som stod med en vagn och gissa vad dom gör, dom delar ut mat. Underbart. Så den ena tjejen tryckte en förpackning med laksgryte i min hand och kvällsmaten var fixad, bara sådär! Nu sitter jag och Linn på vårt favorithak här i stan, BurgerKing. Anledningen är inte de sviiindyra vattnet som för en mellan-mugg kostar 26 spänn eller hamburgermenyerna som går på en hundralapp, och allt detta gånger 1,2 såkalrt eftersom vi är i Norge. Nej, anledningen är att internet är gratis, vilken lycka, vilken tillgång. Vi har försökt få internet i lägenheten men det går segt alltså..

Nu ska vi träna.

Norge

Så var jag här. Det som jag längtat, väntat, våndats och glatt mig åt under hela sommaren. Den första känslan som slog mig när jag satte mig på bussen (efter att i Örebro hade blivit överraskad av besök från både mormor & min kära syster) var vad har jag gett mig in på??? Här sitter jag på en buss påväg mot ett helt annat land, helt utan mamma och pappa och utan jobb med en lägenhet som måste betalas. Vad hände? När jag hoppade av bussen i Oslo och kände mig allmänt förvirrad fick jag syn på en leende calle och genast kändes de tusen gånger bättre. Hans kompis Joel var också med och tillsammans lckades vi dra hem packningen hem till lägenheten. När jag kom in och satt mig så kändes det hur jobbigt som helst. Varför åkte jag hit frågade jag mig om och om igen. Jag saknade mamma och pappa tokmycket och mitt hem. Kändes heelt galet, negativt galet alltså! Men vi kämpade igenom kvällen, de andra gjorde tappra försök att muntra upp mig.

Imorse när jag vaknade kändes de lite bättre för då var dagen för mina två arbetsintervjuer. Jag åt en riktigt torr frukost, te och havregrynsgröt. Observera att mjölk och sylt EJ står med. haha. Men men. Intervjuerna gick riktigt bra. Så nu känns det bra mycket bättre! De va två bemanningsbyråer och de ringer alltså in en när de får ett jobb. Så ville jag ha första tjing på jobben så skulle jag gå dit halv sju på morgonen och invänta desperata samtal från företag som fått sjuka medarbetare! Dom jobben som är aktuella är servitris, kantine (typ personalmatsal), barnehage och kafémedarbeider. Det känns helt bra!

Nu sitter jag och Linn på BurgerKing och snyltar på deras internet. Haha. Det är väldigt komiskt att gå in med inställnigen att spara pengar, det blir lite mer utmaning liksom!

Nu har jag skaffat ett nytt nummer också, norskt såklart. Dock måste de registreras någonstans först så snaaart. Då ska jag ringa hem till mamma och pappa!!! :) Jag saknar er ska ni veta!

Kramar!

RSS 2.0