20 år

Imorse vaknade jag upp till en skönsjungande kör som stämt upp i "en sockerbagare", allas vår favoritfödelsedagslåt! Vilken överraskning alltså. Jag skämdes nästan när jag låg under täcket och hörde hur många som hade kommit, bara för att gratta mig. Haha. Tillsist vågade jag kolla upp och vad möter jag om inte massa vänner och en chokladtårta med 20 ljus på. Vi fikade och sedan droppade dom av en efter en med ursäkten att de skulle fixa iordning sig till backen. Jag klev även jag upp, strålande glad, och började göra mig iordning eftersom vi skulle på konsert i järpen klockan halv tio. Efter att ha sjungt spice girls, pratat på om allt möjligt och tyvärr inte hunnit äta frukost sprang jag ut mot davids bil. Ingen där, så jag väntade, och väntade. När klockan var kvart i tio insåg jag att david nog hade försovit sig så jag bestämmer mig för att ringa honom. Han svarar med världens morgonröst och undrar var jag är. När jag sedan berättar att jag står själv vid hans bil och att han försovit sig börjar han asgarva, jag fattar ingenting men efter ett tag får han ur sig; Sofia Carling, vet du inte vad klockan är??? Jo. klart jag visste det, kvart i tio och om han inte skulle snabba sig så skulle vi missa konserten. Men nej, då kommer avslöjandet, dom har ställt fram min klocka 4 timmar så egentligen är hon nu kvart i sex. Grundlurad vänder jag tillbaka till mitt hem där en liten Emma sitter och gapskrattar. Ett så fruktansvärt lyckat och genomroligt skämt!! Eftersom jag ändå var i farten och redan så pigg så passade jag på att baka bröd å så låg jag och Emma och kollade på 27 dresses med frukost på sängen och nybakat bröd, kanonmys! Kan fortfarnade inte förstå hur jag kunde gå på det så lätt men kul var det iaf!! Om en halvtimme ska jag väl försöka gå ner till DGs bil igen så får vi se om det är bättre timing denna gång!

Förstå förresten, jag är 20 år nu. Galet!!


Vår?

Det är nästan skrämmande vad tiden går fort. Kollar man ut genom fönstret nu så ser man mest bara barmark, känns hur skumt som helst. Snödrivorna börjar bli lätta att räkna och marken är inte ens blaskig utan torr. Det konstigaste är nog att man ändå kan åka in till Åre och åka skidor samtidigt som man inte ser snö någon annanstans än i just backen. Frågan är vad som händer?! Vår kan man ju kalla det, men nu? Tanken har slagit mig att det bara är 8 dagar kvar till min födelsedag, ojoj, tiden bara flyger!

Igår badade vi förresten badtunna och blev bjudna på middag av Fjällsätra, mycket mycket trevligt!!

Mysipys

Måste bara berätta en sån mysig dag jag haft idag! Jag och Emma vaknade till ett Desperate Houswives-avsnitt, sedan direkt till skolan där undervisning av Hans Weichbrodt väntade. Verkligen sjukt grymt bra! Man ville helt enkelt inte missa en sekund av det han sa. Massa solande blev det på rasterna. Lunchen var förvånandsvärt rolig, vi satt och snackade skojengelska och jag skrattade mest hela tiden. Efter skolan och ännu ett undervisningspass på kvällen gick jag och David ner till Ristafallet. Nu avslutade vi dagen med lite kvarteret skatan, hel mys! Nu ska jag lägga mig och sova nöjd, glad och helt själv för Emma är på tur !

Städmani?!

Vad är det här med mammor, städning och kök egentligen? Så fort en moder kommer in i ett kök belarmat av disk, äckliga matrester och sopor som stått alldeles för länge är hennes första tanke; ajaj, detta måste vi göra något åt. Medan personen/personerna som står ansvariga och därmed skyldiga till det smutsiga köket har gått in i någon slags lokal dimma och ser inte alls att något behöver städas, för såhär brukar det ju se ut.

När min käre moder var hos mig på besök och fick syn på köket (som delas av 20 pers! Några väldigt mycket grisigare än oss andra) såg man att det bara kliade i hennes städarhänder men pga vissa pikar och påhopp av resterande familj höll hon ut och fick känna på hur det var att leva, äta mat och umgås i ett kök utan renlighet. Detta gick ju men vad jag kan tänka mig så var det en prövning. Idag var Oskars mamma på besök, gissa vilka jag hittade städandes i köket.. Väldigt komiskt fakitskt! Det är inte det att alla som bor i mitt hus är skithögar utan det är väldigt många som verkligen anstränger sig för att det ska se respektabelt ut. Felet ligger i att ett fåtal personer tror att ett kök är något av en alldeles egen slav/betjänt som vackert diskar undan all disk och torkar av alla matrester som de tycker om att sprida vitt och brett omkring sig. Sanningen ligger säkert i att dom haft för bra och snälla mammor!

Visst kan man ibland drabbas av en liten mamma-attack och få ett enormt sug efter att grundligt städa igenom hela köket, men det händer ju inte allt för ofta.. Det är nog bra att våra kära mödrar kommer och hjälper oss lite på traven ibland!

Sköningdag!

Ännu en dag i trötthet. NOT! VIlken dag alltså. Den blev så sjukt mkt bättre än jag någonsin hade kunnat tänka mig! Startade lite fint med undervisning på zebra sen gick vi upp till backen.. Trodde det skulle bli tråkåkning men icke. Killarna började hoppa i svarta linjen så vi tjejer (jag, ida och sofie) ville inte vara sämre så vi lättade för första gången i våra liv (?!) från backen, vi ska inte tala om vilken färg det var på hoppen dock. I vilket fall, grymt kul hade vi, både när vi hoppade men även när vi tränade på attityden innan och efter hoppet. Det är det enda som räknas har vi kommit fram till :)

Nu sitter jag fortfarande här på zebra. Jag och DG bestämde oss nämnligen för att tillbringa lite qualitytime (elr hur det nu stavs) inne i Åre. Vi har ändå haft riktigt roligt :) Spelat biljard, kollat tv, fejjan, ätit, pluggat, pratat.. Ja det känns faktiskt som detta varit vårt hus, och att bo i ett aktivitetshus mina damer och herrar, det är roligt!! Nu ska jag ner och umgås igen! Snart ska vi ut på torget och dela varm choklad! Life is wonderful!



RSS 2.0