..

Nu har jag änteligen sagt upp mig. Imorgon jobbar jag min sista dag som promotör för Redd Barna och jag kan inte beskriva hur otroligt bra det känns! Riktigt långa arbetsdagar har det varit utan timlön, det är hårt.. Vi börjar vid nio och kommer oftast inte hem förrns nio tio. Det har gjort att jag får otroligt ont i magen igen och det är inte bra. Så nu är det helt enkelt slut med detta!

Imorgon kommer Jonas och Carin hit och hälsar på. Det blir grymmans!!

London!

I flera veckor har vi i norgekollektivet burit på en stor hemlighet. En resa som planerats nästan in i minsta detalj och som man har gått och tänkt på och längtat efter! I fredags var änteligen dagen med stort D här, dagen vi skulle till London för första gången!
När vi kom fram till London Stansted så sov vi några timmar på en bänk på flygplatsen och vid halv åtta på morgonen så hoppade vi på bussen som tog oss in till städernas stad. Piccadilly circus, Warwick avenue, den blå dörren (som numera faktiskt är svart!), Big Ben såklart, Trafalgar square, Buckingham Palace, Oxford street och mycket mer hann vi besöka och turistningen var på riktigt hög nivå. Ska man göra någonting så ska det vara ordentligt! Kvällen spenderades på en engelsk (otippat!) pub och vi hade riktigt mysigt. Vid tretiden på natten så tog vi återigen bussen ut till flygplatsen för att checka in och hoppa på flyget tillbaks till Norge (känns fortfarande ovanligt att säga Norge och inte Sverige).




Det var såhär det skulle ha varit, om inte planet i fredagskväll skulle vart inställt pga snöstorm och vi istället för Londonresan var tvungna att återvända hem till Oslo..

Mitt nya jobb

Jag har börjat på ett nytt jobb. Som vanligt finns det två olika sidor att se på en sak ifrån så jag tänkte skriva ner båda! Läs den du vill eller varför inte båda?!

(Har du dåligt med tid/inte orkar läsa mycket men ändå vill förstå hur jag har det så rekomenderar jag den nedersta texten..)


Mitt jobb från den ljusa sidan:
Jag kan numera titulera mig som promotör för en reklambyrå och jobbar mot Redd Barna. Vi glider runt i nya v50 till olika mataffärer/köpcentrum där vi slår upp vårt stand och sedan är det bara att chilla och prata med folk om ABC-projektet som vi i Redd Barna just nu driver. Vi kan ta hur lång lunch som helst och vi behöver inte oroa oss för att inte ha något att göra om kvällarna eftersom vi ändå troligtvis kommer att jobba tills det är dags att sova och som tur är får vi hela 28 procent tillbaka för det vi lägger ut för bensin och mat när vi är ute. Har vi 9 salg i veckan får vi 500 NOK i bonus varje vecka. Har vi 35 salg får vi 4000 spänn. Ibland har man turen att få ta med sig bilen hem och kan då alltså glida till jobbet i bil, vilket är en underbar känsla!!

Mitt jobb från den mörka sidan:
Vilket skitjobb! Sanningen är att vi åker ut (ofta låångt bort, i torsdags körde jag uppåt 30 mil!) till köpcentrum/mataffärer och ska försöka få folk att bli stöttespiller till vårt ABC-projekt. Arbetstiderna är grymma, i torsdags 12,5 timmar, fredags 11 timmar och igår när det var lördag behövde vi bara jobba 9 timmar. Det tråkiga är att det inte är många som stannar. Man står och ska verka hur glad som helst och säga: Hei, får jeg spörra hvis du har hört om ABC-projektet som vi i Redd Barna har? Varpå svaret nästintill alltid blir: Jeg har ikke tiden nå... Medans dom halvspringer ifrån oss. Man känner sig även lite fjantig för man måste blanda in norska ord när man pratar för annars fattar dom inte vad man säger. Så det är norsk-svenska som gäller.
Man vet aldrig när man slutar och det blir ofta kallt eftersom man står still hela tiden och ofta nära en sketans dörr som öppnas hela tiden.
Redan andra dagen var jag hur nära som helst på att säga upp mig.

Sammanfattning: Hade jag inte fått köra bil så hade jag inte jobbat kvar.

Coffee to go..

Jag har ett minne av att jag och Isabelle när vi var lite yngre satt och diskuterade hur inne vi tyckte folk var som gick runt på stan med en kaffe i handen. Gärna någon ovanlig sort som man inte kunde uttala namnet på och verkligen inte hade någon aning om vad det var i den. Inne-graden höjdes ännu mer om man dessutom hade några shoppingpåsar på armen och var allmänt småstressad, precis som man är om man är en väldigt flashig person.

Minnet slog mig när jag var påväg hem från stan för någon vecka sedan och jag tänkte att jag måste testa köpa en sån där kaffe. (Nu råkade det vara så att affären jag gick förbi hade ett otroligt billigt pris samtidigt som jag var kaffesugen så jag tänkte, varför inte?) När jag gick in i affären kändes det bra. Inte för att jag är en flashig person utan för att jag äntligen skulle testa hur det kändes att gå med kassar och kaffe. Det blev dock inte alls som jag tänkt mig.

För det första så tog jag fel lock-storlek så när jag gående skulle försöka sätta på locket så gick det inte vilket resulterade i att jag senare råkade spilla på mig. Att gå med massa kassar på armen och väska på armen och att i andra armen hålla upp en kaffemugg är faktiskt väldigt tungt, iallafall efter några minuter. Att dricka medans man går är en faktiskt en konst som jag ärligt kan säga att jag inte ännu behärskar, vilket kan resultera i ännumera kaffefläckar på jackan. Detta gjorde att jag ar tvungen att sakta ner (läs stanna) varje gång jag skulle dricka. Efter ett tag så insåg jag att dom där flashiga människorna som verkligen klarar av att gå på stan, prata i mobilen, ha massa shoppingpåsar i händerna, dricka en café latte och samtidigt se väldigt avspända och oansträngda ut faktiskt innesitter en väldig konst. Det hyllar vi!


Vuxen?

När man var liten så var dom som gick på gymnasiet huuuur stora som helst, definitivt vuxna. Men när man väl befann sig i gymnasiet så fanns det inte ens i tankarna att man på något sätt skulle ens vara i närheten av att vara vuxen. På sin höjd pratade och skämtade man om det här med att samla vuxenpoäng. Sticka, skaffa ica-kort, göra hemmagjord sylt och allt annat som man ansåg vara "vuxet" hånades och man tänkte, nej det är lugnt för jag har långt kvar tills dess att jag kan kalla mig vuxen. MEN. När sakerna man helst av allt vill ha visar sig vara en ny toasits, en hörnbänkskiva, ved, matfläkt och en bra hemförsäkring, då undrar man hur gammal man egentligen har blivit. Usch, Norge tar kolen av oss.

Glömde jag förresten säga att jag idag har rensat avloppet? För andra gången!

Köping

Helgen jag haft har varit underbar, alltså den förra helgen. Jag åkte hem till Köping och hängde med min kära familj. Det är konstigt när man märker hur otroligt mycket man saknat dom utan att ens knappt förstå det själv! I vilket fall så var det kanon att vara hemma. Många vänner hade, liksom jag, återvänt under just denna helg så mängden av träffande av folk var helt brutal. En dag som utmärkte sig lite extra var måndagen som jag tillbringade tillsammans med min bror. Vi hade bestämt att vi skulle umgås men inte vad vi skulle göra. Så på morgonen satte vi oss vi köksbordet och skulle hitta på något. Idéerna flödade och det slutade med att vi gjort upp en tävling som gick ut på att samla mat från 4 olika hushåll. Medans vi samlade mat skulle vi ta oss fram på minst 3 olika fordon och inte nog med det. Under hela tävlingen (tre sjukt roliga timmar) så fick man inte nudda marken! Vi var helt i gasen när vi bestämt allt och det enda som saknades var lag vi kunde tävla mot. Glada i hågen började vi ringa våra vänner och berätta regler och syfte men förgäves. INGEN, inte en endaste liten själ nappade på vår idé. När vi lagt på så tittade jag och Johan på varandra och nickade. Självklart skulle vi köra tävlingen ändå!

Vi började med att stapla oss ut till bilen med hjälp av en drickaback, en solstol och en pall. Inte-nudda-marken-leken är faktiskt svårare än man kan tro! Vi for ut med volvon till himmeta där vi fick en galet rolig tur på deras fyrhjuling. Där tog vi tacksamt emot kalkonbröst också. Sedan styrde vi mot och Kolsva där moppe och cross-åkning stod på schemat (vi inkasserade även 2 ägg & 1 tomat). Farfar gav bort potatis och Westerlunds, som jag tror tyckte vi var aningens skruvade i huvudet delade med sig av sitt ströbröd.
Vad blev det av detta då? Jo, panerat kalkonbröst och potatismos.
Efter dagen kan jag meddela att vi kände oss mer än nöjda över dagens insats och kunde med rätta avnjuta maten som vi lyckats samla!

Man får inte roligare än man gör sig!





     
På tisdagen var sara, jonas, matilda, mathias, jag och mallan i Örebro!


RSS 2.0